New Chili Info: Jalapeño peper

De Jalapeño peper is een middelgrote peper met een milde tot medium scherpte, ongeveer 2500 tot 10000 units op de schaal van Scoville.
Een perfecte peper dus voor de nieuwkomer in de wereld van chili & hot sauces.
Hij wordt meestal geplukt en gegeten wanneer deze nog groen is, maar soms worden ze gerijpt tot ze knalrood zijn.
Dan wordt deze ook iets pikanter.


De naam komt van de Mexicaanse stad, Xalapa waar deze peper origineel werd gecultiveerd.
Tegenwoordig wordt deze ook op grote schaal gekweekt in China, Peru, Spanje, India en de Verenigde Staten.
In de VS is dit zelfs de meest gebruikte peper, waarschijnlijk voor zijn milde maar toch waarneembare scherpte.


De Azteken waren de eerste die de Jalapeño peper kweekten
De pepers werden gerookt en gedroogd, dit kennen wij als Chipotle (rijpe gerookte Jalapeño's).
De Jalapeño's waren de eerste pepers die een ruimtereis hebben gemaakt met een NASA Spaceshuttle.
Ze zijn één van de beste bronnen van vitamine C en kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het bestrijden van migraines.
Ze boosten je metabolisme en kunnen  een hulpmiddel zijn om gewicht te verliezen.

Een perfecte “instappeper” die gezond is en helpt bij het afvallen.
Waar wacht je nog op?

Probeer alvast onze producten met Jalapeño.

© 2019 - 2020 New Chili Crew | sitemap | rss