New Chili Info: Bhut Jolokia (Ghost Pepper)

De Bhut Jolokia of beter bekend als de Ghost Pepper is een peper die origineel gecultiveerd werd in het noorden van India, maar kan ook in koelere klimaten gekweekt worden.
Deze peper was van 2007 tot 2011 de heetste peper ter wereld en stond in de Guinness Book of World Records, het is als het ware de rockster onder de pepers.
De Ghost Pepper haalt meer dan 1 miljoen units op de schaal van Scoville of anders gezegd 400 maal pikanter dan Tabasco.

In India wordt deze vooral gebruikt als kruiding zowel vers als in gedroogde vorm bij gerechten zoals curries, en chutneys .
De wilde olifanten in India zijn echter geen fan van de Bhut Jolokia. Zo worden de pepers aan hekkens gesmeerd om hun op een veilige afstand te houden van de bewoonde wereld.
Het Indische leger heeft er zelfs rookbommen mee gemaakt om gebouwen te ontruimen bij een inval.

Wat doen wij er mee? Opeten uiteraard!
Wij zelf houden er van om deze te gebruiken in een wedstrijdje chili pepers eten.

In de Westerse wereld vind je de Bhut Jolokia vooral terug als ingrediënt in hot sauces zoals Crazy Bastard Ghost Pepper & Mango,  YellowBird Ghost Pepper & Torchbearer Zombie Apocalypse.

 

Probeer dus zeker eens een saus met de Bhut Jolokia maar wees gewaarschuwd, deze zijn niet voor beginners!

© 2019 - 2020 New Chili Crew | sitemap | rss