Waarom is hot sauce zo verslavend?

Heb je jezelf soms afgevraagd waarom hot sauce, sambals & chili's zo verslavend zijn of waarom mensen vrijwillig hun mond in brand steken?

Blijf dan zeker verder lezen om te zien of we de geheimen van dit mysterieus menselijk gedrag kunnen ontrafelen.

 

Het brandt, irriteert de neus en de maag, het doet pijn en raak zeker je ogen of andere gevoelige gebieden niet aan.
Waarom blijven we toch altijd naar die fles hot sauce grijpen?

Het is de actieve stof die in chili's en hot sauce aanwezig is, namelijk capsaïcine die voor al deze “onaangename” prikkels zorgt.
Het brein reageert hier op door endorfines vrij te geven, een natuurlijke pijnstiller.

Ook wel het gelukshormoon genoemd.
Endorfines worden bijvoorbeeld aangemaakt tijdens en na het sporten, een massage, na het eten van chocolade en andere leuke activiteiten die je waarschijnlijk zelf wel kan bedenken.

Nu begrijp je al misschien iets meer waarom je vriend of vriendin of die ene nonkel elk gerecht wil pimpen met pikante saus, sambal of verse chili's.
De volgende keer zal je het misschien zelf al eens willen proberen.
Begin met een milde variant zoals ikzelf en voor je het weet staat je volledige kast vol met tientallen verschillende soorten sauzen en sambals.

Maar pas op, hot sauce is verslavend!

© 2019 - 2020 New Chili Crew | sitemap | rss